Göteborgs Friidrottsförbund
Årsrapporten är öppen 8 januari – 28 februari
Så här fungerar processen
Den 8 januari öppnar årsrapporten vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för förbundets samtliga 51 föreningar att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar. Feedback kommer att ges fram till dess att rapporten bär fullständiga siffror.
Vad händer efter 28 februari?
När rapporten är stängd i IdrottOnline analyserar kansliet + RF-SISU svaren för den enskilda föreningen och för distriktet.
Utifrån analysen erbjuds föreningsöverskridande aktiviteter samt enskilda föreningssamtal som syftar till att stärka relationen mellan förbund och förening, samt att belysa föreningens övergripande nuläge.
“Göteborgs Friidrottsförbund verkar för att varje enskild förening ges möjlighet att stärka sin verksamhet genom att möta föreningen, lyssna till behov, prioritera utvecklingsprocesser och eller fläta samman föreningar där det finns gemensamma intressen i syfte att genomföra aktiviteter över föreningsgränserna.”
Detta görs med utgångspunkt i svaren från årsrapporten, LOK-stödsiffror från föregående år + rapporten från 2014-2023, föreningens och distriktets respektive verksamhetsplaner – och eller vid uppdämt behov från föreningen.
Ladda ner generell handlingsplan för årsrapporten |
Därför ska du rapportera föreningens verksamhet i årsrapporten:
Så här svarar du på rapporten
För att se och svara på föreningens årsrapport loggar du in i er IdrottOnline.
I vänster kolumn finner du knappen “Årsrapport”.
Sedan 2023-11-01 behöver du appen Freja+ för att logga in som administratör på IdrottOnline.
För dig som behöver stöd vid första inloggningen, läs om Freja+ här.
Notera! Manuell inmatning trots automatisk överföring!
Medlems- och ledarantal redigeras manuellt i IdrottOnline.
Görs inte detta blir siffrorna missvisande och årsrapporten kan ej användas fullt ut.
Har du en fråga? |
Kontakta gärna Sara Ulrika Tibell
Förenings- och kommunikationsansvarig
Mail: sara.tibell@goteborgfriidrott.se
Telefon: 0720 71 58 48
"Att vaccinera klubben tillsammans med en annan förening var givande. Det öppnade upp för bättre diskussioner och ett bredare perspektiv. Det i sin tur gav en bra grund i arbetet med att uppdatera antidopingplanen"
Friidrottens Utbildningsportal är en del av idrottens nya digitala plattform för utbildningar. Den ersätter RF-SISU:s Kunskapsportal och erbjuder hybrida lösningar för utbildningar, kostnadsfritt kunskapsmaterial och böcker för dig som vill lära dig mer om friidrott, hälsa och träning.
Vid årsmötet den 21 november beslutades för 2025 års verksamhetsplan, budget, kriterier för arenaförening och för fördelningsnyckeln. Tre personer tilldelades även Svenska Friidrottsförbundet förtjänstmedalj i silver. Läs mer om kvällen här.
Lovisa: "När man lär ut mångkamp är det viktigt att man som tränare lyssnar på sina aktiva så att det blir en lagom träningsmängd då det kan vara lätt att köra på för hårt när det är så många grenar att träna"
–Inflytandet är en rättighet inom idrottsrörelsen, idrotten är uppbyggd via demokratiska principer vilket innebär att alla ska ha en möjlighet att påverka, säger Carl Hedin, ordförande för Svenska Friidrottsförbundets Ungdomskommitté.
Är du en passionerad kommunikatör med erfarenhet av digital marknadsföring och ett intresse för sport och evenemang? Vill du vara en del av ett engagerat team som arbetar med ett av världens största löparevenemang? Då kan rollen som Marknadskommunikatör på Göteborgsvarvet vara något för dig!
Tilde Johansson: "Att utmana sig själv är en möjlighet till utveckling"
Årets upplaga av Terräng-SM arrangerades i ett regnigt och ruskigt Jönköping under helgen 26-27 oktober.
Som projektledare för funktionärer har du en nyckelroll i att rekrytera, utbilda och arbetsleda funktionärsgrupper. Tjänsten kräver ett strategiskt förhållningssätt, ledarskapsförmåga och en stark förståelse för evenemang. Känns det som du? Vi ser vi fram emot att höra av dig!
Evenemangsorganisationen på Göteborgs Friidrottsförbund söker dig som har erfarenhet av att planera och koordinera sjukvårds- och säkerhetsinsatser vid stora publika evenemang. Tjänsten kräver ett strategiskt förhållningssätt, ledarskapsförmåga och en djup förståelse för evenemangslogistik. Om det känns som du, ser vi fram emot att höra av dig!
"Jag är i grund och botten mångkampare men höjdhopp har alltid varit en av mina bästa grenar så jag hoppas på att kunna ge bra teknik och träningstips på en individuell nivå", säger en av helgens ledare Mari Klaup