Årsmöte session två : onsdag femte mars
Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.
Göteborgs Friidrottsförbund
Torsdag 1 juni genomfördes Göteborg Friidrotts Vårdialog med så när på samtliga 16 arenaföreningar närvarande.
Kvällen formades genom intensiva dialoger om utmaningar och möjligheter kring funktionärskap, verksamhetsplanen, trygg idrott och den ideella delen av förbundsorganisationen; kommittéerna.
Essensen av kvällen etsade kring VI:et = Förbundet (Evenemangsorganisationen + Friidrottskansliet, där även SISU och SFIF ingår) + Föreningarna. Ett Vi har funnits i andra former tidigare men som vill ta ett nytt helhetsgrepp för den väg som vi, tillsammans och enskilt i föreningen, har framför oss. Mållinjen är mjuk och sträcker sig redan bortom Strategi 2025 men utgår från frågeställningen; Hur vill vi att det skall kännas att vara en del av Göteborg Friidrott 2026?
Ett VI är en förutsättning för att hitta gemensamma intresseområden, ett gemensamt spår, där den gemensamma kulturen idag kan grusa igen vägen. Just nu dominerar Vi:et kring de teman som vecklades ut under gårdagen. Men vilka nyckelfaktorer togs upp i grupperna?
Verksamhetsplanen:
Hur kan verksamhetsplanen för Göteborg Friidrottsförbund formas om utifrån nuläget, för att vara ett fullgott stöd för planering av vår gemensamma föreningsmiljö? Hur skulle ni önska att verksamhetsplanen formas för att bättre kunna förflytta centrala koncept och gemensamma beslut ner på föreningsnivå?
Trygg Idrott
Här genomfördes en workshop där deltagarna fick definiera Trygg Idrott och därefter koppla en känsla till den definitionen. Deltagarna skapade därefter egna situationskort utifrån tidigare erfarenheter och upplevelser. Dessa kort bidrar i arbetet med Friidrottens Spelkort. Och vidare bidrog dialogen till;
Funktionärsskapet
Att engagera och attrahera funktionärer är ofta en utmaning för det stora evenemanget till det lilla lokala loppet. Vilka konkreta utmaningar upplever ni föreligger för att kunna säkerställa funktionärskapet? Hur kan vi tillsammans i distriket bidra till engagemang, men också säkerställa både kvalitet och kvanitet hos funktionärerna, både till Göteborg Friidrotts evenemang och föreningens egna.
För att ta del av reflektionsfrågorna inför Vårdialogen, klicka här!
För Verksamhetsplan 2023, klicka här*
*och scrolla till en blå box längre ner på sidan!
För att läsa Strategi 2025, klicka här!
När du har frågor kring Föreningsstöd och föreningsutveckling kontakta gärna;
Eva-Lena Frick, Förbundschef
Sara Ulrika Holmgren, Kommunikatör och Föreningsansvarig
Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.
Christer Falk hjälper dig hantera eltidtagningssystemen Göteborgs Friidrottsförbund äger idag fyra stycken eltidsutrustningar som finns att låna av föreningar. Något som varit eftersatt senaste åren är däremot en välfungerande struktur för service och utlåning av utrustningen. Distriktsförbundet har därför inlett ett samarbete med Christer Falk som har stor erfarenhet och kunskap om utrustningen.
"Vi kan alltså på nära håll utbilda väldigt stor del av vår tränarskara, vilket är en förmån för oss i Göteborg och Västsvenska Friidrottsförbundet"
Förbundschef Eva-Lena Frick har idag, tisdag 11 februari, aviserat sin avgång och kommer att avsluta sitt uppdrag hos Göteborgs Friidrottsförbund under hösten 2025.
Från om med förste februari kan du löpträna utan kostnad på Slottsskogsvallens löparbanor. Banorna är tillgängliga samtliga dagar under deras öppettider fram till första april.
Årets första tävling i Friidrottens Hus avgjordes i helgen när Örgryte IS arrangerade Startskottet. Tävlingsprogrammet omfattade både seniorklasser och ungdomsklasser för åldrarna 12-17 år, där tävlingarna också utgjorde IUDM. Nytt för i år var att tävlingen inleddes på redan fredagskvällen med en häckfestival
Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.
Helgen den 9-10 november återinfördes det distriktöverskridande ungdomslägret som sedan pandemin fått stå tillbaka. Lägret, som arrangerades av Friidrottens utbildningar Väst, var attraktivt och lockade 200 ungdomar i åldern mellan 13-17 år och deras föreningsledare. ”Jag känner att jag hoppar bättre nu efteråt”, uttrycker en av deltagarna.
"Att vaccinera klubben tillsammans med en annan förening var givande. Det öppnade upp för bättre diskussioner och ett bredare perspektiv. Det i sin tur gav en bra grund i arbetet med att uppdatera antidopingplanen"
Friidrottens Utbildningsportal är en del av idrottens nya digitala plattform för utbildningar. Den ersätter RF-SISU:s Kunskapsportal och erbjuder hybrida lösningar för utbildningar, kostnadsfritt kunskapsmaterial och böcker för dig som vill lära dig mer om friidrott, hälsa och träning.
Vid årsmötet den 21 november beslutades för 2025 års verksamhetsplan, budget, kriterier för arenaförening och för fördelningsnyckeln. Tre personer tilldelades även Svenska Friidrottsförbundet förtjänstmedalj i silver. Läs mer om kvällen här.
Lovisa: "När man lär ut mångkamp är det viktigt att man som tränare lyssnar på sina aktiva så att det blir en lagom träningsmängd då det kan vara lätt att köra på för hårt när det är så många grenar att träna"