Årsmöte session två : onsdag femte mars
Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.
Olympiska spelen i Paris 2024
De Olympiska Spelen är sedan drygt en vecka igång i Paris. En av de som gör OS-debut under mästerskapen är Örgryte IS Carl Bengtström. Inför OS möter GFIF Carl i ett samtal för att prata om känslorna inför tävlingen.
Skribent: Elwira Ripsweden
Sedan i fredags är Carl Bengtström på plats i OS-byn söder om Paris och på måndag är det dags för honom att springa försök på 400 meter häck – i hans allra första OS.
– Det känns oerhört kul och häftigt. Det är det största man kan göra som en friidrottare, så jag är otroligt tacksam och glad att jag har fått den möjligheten.
Carl Bengtström på SM i Uddevalla 2024. Foto: Deca Text & Bild.
Inför OS har Örgrytelöparen, till skillnad från flera andra friidrottare, stannat på hemmaplan i Göteborg på nya Slottsskogsvallen för genomföra de sista passen innan avfärd.
– Jag har genomfört en lite längre träningsperiod för att komma i så bra form som möjligt nu till OS, säger Carl.
–Vi har inte fokuserat på något speciellt, utan mer jobbat som vi brukar göra och det vi vet fungerar helt enkelt.
Trots att det är hans första OS, är han inte ny på de stora mästerskapen. Carl Bengtström tog tidigare i år brons på EM i Rom på 400 meter häck och har två mästerskapsmedaljer på 400 meter. Men OS är något annat.
Carl Bengtström på EM i Rom 2024. Foto: Deca Text & Bild.
– Ett avancemang till semifinal ska jag kunna klara och väl där göra allt för att slåss om finalplatserna.
– Med den nivån som är i år kommer det vara otroligt tufft men jag kommer in med högt självförtroende, säger Carl Bengtström.
Under de senaste försökspassen på Stade de France i Paris har biljetterna varit slutsålda och närmare 80.000 har varit på plats. Och att springa inför den publiken är något Carl ser fram emot.
– Jag ser fram emot att komma ut på arenan och känna in den olympiska stämningen och ge allt.
Carl Bengtström springer 400 meter häck försök måndag 5 augusti klockan 10.05, en eventuell semifinal den 7 augusti klockan 19.35 och en eventuell final den 9 augusti klockan 21.45.
Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.
Christer Falk hjälper dig hantera eltidtagningssystemen Göteborgs Friidrottsförbund äger idag fyra stycken eltidsutrustningar som finns att låna av föreningar. Något som varit eftersatt senaste åren är däremot en välfungerande struktur för service och utlåning av utrustningen. Distriktsförbundet har därför inlett ett samarbete med Christer Falk som har stor erfarenhet och kunskap om utrustningen.
"Vi kan alltså på nära håll utbilda väldigt stor del av vår tränarskara, vilket är en förmån för oss i Göteborg och Västsvenska Friidrottsförbundet"
Förbundschef Eva-Lena Frick har idag, tisdag 11 februari, aviserat sin avgång och kommer att avsluta sitt uppdrag hos Göteborgs Friidrottsförbund under hösten 2025.
Från om med förste februari kan du löpträna utan kostnad på Slottsskogsvallens löparbanor. Banorna är tillgängliga samtliga dagar under deras öppettider fram till första april.
Årets första tävling i Friidrottens Hus avgjordes i helgen när Örgryte IS arrangerade Startskottet. Tävlingsprogrammet omfattade både seniorklasser och ungdomsklasser för åldrarna 12-17 år, där tävlingarna också utgjorde IUDM. Nytt för i år var att tävlingen inleddes på redan fredagskvällen med en häckfestival
Den 8 januari öppnade Årsrapporten, vilket är ett nationellt verktyg för att följa föreningens kärnverksamhet och genomföra stödinsatser om och där det behövs. Rapporten är öppen fram till 28 februari och är obligatorisk för arenaförening tillika övrig förening att svara på. Återkoppling sker löpande efter inkomna svar.
Helgen den 9-10 november återinfördes det distriktöverskridande ungdomslägret som sedan pandemin fått stå tillbaka. Lägret, som arrangerades av Friidrottens utbildningar Väst, var attraktivt och lockade 200 ungdomar i åldern mellan 13-17 år och deras föreningsledare. ”Jag känner att jag hoppar bättre nu efteråt”, uttrycker en av deltagarna.
"Att vaccinera klubben tillsammans med en annan förening var givande. Det öppnade upp för bättre diskussioner och ett bredare perspektiv. Det i sin tur gav en bra grund i arbetet med att uppdatera antidopingplanen"
Friidrottens Utbildningsportal är en del av idrottens nya digitala plattform för utbildningar. Den ersätter RF-SISU:s Kunskapsportal och erbjuder hybrida lösningar för utbildningar, kostnadsfritt kunskapsmaterial och böcker för dig som vill lära dig mer om friidrott, hälsa och träning.
Vid årsmötet den 21 november beslutades för 2025 års verksamhetsplan, budget, kriterier för arenaförening och för fördelningsnyckeln. Tre personer tilldelades även Svenska Friidrottsförbundet förtjänstmedalj i silver. Läs mer om kvällen här.
Lovisa: "När man lär ut mångkamp är det viktigt att man som tränare lyssnar på sina aktiva så att det blir en lagom träningsmängd då det kan vara lätt att köra på för hårt när det är så många grenar att träna"