Årsmöte session två : onsdag femte mars
Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.
På Svensk Friidrotts webbplats friidrottsstatistik.se samlas resultat och statistik från alla tävlingar inklusive långlopp utanför arena. Sedan i fjol gäller nya rutiner för rapportering av långloppsresultat vilket i korthet går ut på att varje tävlingsarrangör mejlar in en textfil till resultat@friidrott.se.
Filformatet ska vara CSV-, XML- eller JSON-format för att kunna läsas in i databasen. De flesta tidtagningsprogram kan enkelt exportera en sådan fil så kontakta det du använder.
Resultatlistan ska i “huvudet” innehålla namn på loppet, distans(er), tävlingsort, tävlingsdatum, namn på arrangörsföreningen samt tävlingsledarens namn och mejladress.
För själva resultaten behövs förnamn, efternamn, födelseår (gärna födelsedatum) och förening. Om förening inte finns anges hemort. Om personen inte är svensk medborgare anges nationalitet (gärna World Athletics vedertagna trebokstavsförkortningar).
Om någon av standarddistanserna 5 km, 10 km, halvmaraton och/eller maraton ingår ska namn på förbundsbanmätaren och datum när banan mättes finnas med. Allt för att vi ska kunna erbjuda en korrekt statistik.
I långlopp gäller principen “ett skott en lista”. Ställ alltså upp resultaten män för sig och kvinnor för sig.
För små lopp finns möjligheten att använda Excel-mallen.
Mejla resultatfilen till resultat@friidrott.se
Kontrollera också att resultaten från alla era långlopp under 2021 finns på friidrottsstatistik.se. Och det gäller förstås även era arenatävlingar. Det görs enkelt genom att skriva in tävlingsorten uppe till vänster på förstasidan i den nedre textrutan.
Mer om de nya rutinerna för resultatrapportering för långlopp
Foto: DECA Text & Bild
Som en av förbundets 51 anslutna föreningar välkomnar förbundsstyrelsen din förening till årsmöte session 2, onsdag femte mars 2025.
Ladda ner och läs årsberättelsen 2024
För att främja en solid och hållbar föreningsverksamhet erbjuder Göteborgs Friidrottsförbund och RF-SISU Västra Götaland föreningsöverskridande aktiviteter och enskilt föreningsstöd. Följande åtta gemensamma aktiviteter erbjuds under 2025.
Citaten kommer från årsrapporten där 29 av totalt 51 föreningar har svarat. Nu finns en sammanställning av rapporten färdig som beskriver föreningsverksamheten i distriktet 2024 och 2023. Vi uppmuntrar er till att läsa rapporten med ett selektivt öga. Det är inte ett rätt-och-fel dokument utan presenteras utifrån frågor som ansågs viktiga vid starten för Strategi 2025 - för en generell friidrottsförening.
Information om din friidrottsskola kommer då att belysas på den välbesökta rekryteringssidan "Hitta din förening" och friidrott.se - samtidigt som er statistik ger Svensk Friidrott förutsättningar att följa utvecklingen samt prioritera stöd- eller utvecklingsinsatser gällande friidrottsskolor.
Vill du också vibrera med friidrottstävlingen största nerv? Den 29 mars kl 10:00-16:00 genomförs en teoretiskt och praktiskt utbildning i samband med IFK Göteborgs klubbmästerskap. Du får alltså möjlighet att skjuta skarpt dag ett!
Göteborgs Friidrottsförbunds parakommitté bjuder in dig som är nyfiken på parafriidrott till en inspirationsdag! Den 22 mars mellan klockan 10.00 – 13.00 är du välkommen att testa höjdhopp, längdhopp och löpning i Friidrottens Hus. Parakommittén finns även på plats för dig som förening att diskutera din förenings frågor gällande parafriidrott.
Christer Falk hjälper dig hantera eltidtagningssystemen Göteborgs Friidrottsförbund äger idag fyra stycken eltidsutrustningar som finns att låna av föreningar. Något som varit eftersatt senaste åren är däremot en välfungerande struktur för service och utlåning av utrustningen. Distriktsförbundet har därför inlett ett samarbete med Christer Falk som har stor erfarenhet och kunskap om utrustningen.
"Vi kan alltså på nära håll utbilda väldigt stor del av vår tränarskara, vilket är en förmån för oss i Göteborg och Västsvenska Friidrottsförbundet"
Förbundschef Eva-Lena Frick har idag, tisdag 11 februari, aviserat sin avgång och kommer att avsluta sitt uppdrag hos Göteborgs Friidrottsförbund under hösten 2025.
Från om med förste februari kan du löpträna utan kostnad på Slottsskogsvallens löparbanor. Banorna är tillgängliga samtliga dagar under deras öppettider fram till första april.
Årets första tävling i Friidrottens Hus avgjordes i helgen när Örgryte IS arrangerade Startskottet. Tävlingsprogrammet omfattade både seniorklasser och ungdomsklasser för åldrarna 12-17 år, där tävlingarna också utgjorde IUDM. Nytt för i år var att tävlingen inleddes på redan fredagskvällen med en häckfestival